diumenge, 13 de març de 2016

Mercat d'intercanvi el dia 2 d'Abril


La propera activitat que farem serà un mercat d’Intercanvi el dia 2 d’Abril a la Plaça de l’Església de Vallbona. Serà la nostra primera experiència i us ho volem explicar bé.
Aquí us deixem informació de la pàgina web dels Mercats d’intercanvi de Girona.

Què és un mercat d'intercanvi?
Els mercats d’intercanvi són un espai cívic on es poden intercanviar objectes que ja no ens són necessaris però que, abans de llençar-los, els oferim per si poden ser útils a algú altre. Del que es tracta és d’intercanviar béns, productes de consum o fins i tot serveis personals sense requerir diners per fer efectiu l’intercanvi.
És interessant participar-hi pel simple plaer d’intercanviar, defugint posar un valor als objectes a intercanviar. Es tracta d’una activitat per a tots els públics, especialment didàctica per als infants, on el més important és evitar que els objectes encara útils esdevinguin residus. Abans de llençar res pensem si convé guardar-ho per al proper mercat. Quan més objectes per intercanviar més possibilitats ens oferiran els mercats.
Intercanviar és fer realitat un comerç sense diners, recuperant una forma oblidada d’economia amb molts avantatges ambientals, econòmics i socials. És també solidaritat i oportunitat de fer coneixences en barris on no tenim costum de passejar-hi.
Raons per participar en un mercat d'intercanvi
 • Incrementa la diversitat d’experiències vitals.
 • Ens protegeix de la compra compulsiva de productes de consum.
 • Permet reflexionar sobre el sentit de l’economia i humanitzar les relacions econòmiques.
 • Amb la participació dels més petits és pot ensenyar a tenir més independència econòmica.
 • Beneficia al medi ambient i als sectors amb menys recursos.


Com funciona un mercat d'intercanvi?
Porta objectes vells o nous d’utilitat que ja no et són necessaris, dels que et vols despendre, i intercanvia’ls.
En el nostre cas, com que aMAMAntem és una associació de suport a la lactància materna i a la criança, serà un mercat especialitzat en objectes d’aquesta temàtica:
 • Roba de nadons i d’infants en bon estat
 • Joguines
 • Trones, hamaques, cotxets, etc.
 • Portanadons ergonòmics
 • Roba de lactància
 • Coixins de lactància


Exemples d'intercanvis
Exemple 1
Després de muntar la parada amb els objectes que ha portat per intercanviar, la Clàudia fa un vol pel mercat i a la parada d’en Pere troba una trona que li cal per al seu fill de 7 mesos. La Clàudia li diu a en Pere que li interessa la trona i el convida a veure els objectes que té a la seva parada, per veure si en Pere troba quelcom que li agrada i poden fer algun canvi. En Pere es mira tot el que la Clàudia té exposat i troba roba de nadó que podria ser-li útil per al fill que esperen. En Pere li pregunta a la Clàudia què li sembla canviar la trona per algunes peces de roba. La Clàudia s’ho pensa i accepta el canvi.


Exemple 2
La Laia ha vist una motxilla portanadons a la parada de la Núria que necessita perquè aviat naixerà en Guim. Però la Núria no troba res entre els objectes de la Laia que li satisfaci per a poder fer el canvi. En el mateix moment, en Pol s’acosta a la parada de la Laia amb un cotxet que vol canviar per un parell de joguines. La Núria planteja un canvi a tres perquè el cotxet que porta en Pol li agrada. D’aquesta manera en Pol es queda amb les joguines, la Laia amb el portanadons i la Núria amb el cotxet. Aquest és un intercanvi a tres ja que tots tres es queden amb un objecte i intercanvien els seus. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada